Chili paprikát minden balkonra!

Urban Chili Kert

Védekezés a levéltetvek ellen – Megelőzés

2016. július 25. - HespV

Tavaly szerencsés évem volt kártevők tekintetében, ősszel jelent meg pár poloska, és 1-2 kukac. Idén már sajnos a szezon elején megjelentek a levéltetvek és a lisztharmat. Nem vagyok híve a vegyszereknek, ezért több módszert is kipróbálok idén a tetvek irtására.

img_20160725_170938.jpg

Még biztonsági őr korszakomban tanították nekünk, hogy a bajt nem megoldani kell, hanem megelőzni. Jelen esetben három nagyon jó, és költséghatékony megelőzési tippet ismerek.

A tetvek nem igazán kedvelik a nedves környezetet, ezért a legköltséghatékonyabb megelőzési technika a növények nedvesen tartása. Száraz időjárás esetén akár naponta, nedvesebb idő esetén hetente egy-két alkalommal érdemes a növényeket permetezni. Sok helyen hallottam, hogy esővízzel a legjobb permetezni, viszont ha nincs lehetőségünk esővíz gyűjtésére (panel balkonon megesik :D), akkor a sima csapvíz is tökéletes. A tetvek ellenei védelem mellett a Chili palántáknak is jót tesz a párásítás, igen kedvelik.

Természetes megoldások vonalán maradva ajánlják a Levendula ültetését a megóvni kívánt palánta környezetébe. Több helyen olvastam, hogy erre a célra megfelel még a körömvirág, a sarkantyú, és a bársonyvirág.

Kíméletes megoldás lehet továbbá a légy, vagy molycsapda szerű ragacsos élénksárga papír kihelyezése. A tetveket az élénk sárga színek vonzzák, tehát az ilyen csapdák lehet vonzóbbak lesznek a tetvek számára, mint a palántáink.

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanchili.blog.hu/api/trackback/id/tr668913284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása