Chili paprikát minden balkonra!

Urban Chili Kert

2017.02.23. A Chili Világnapja!

2017. február 23. - HespV

Minden év február 4. csütörtökén ünneplik világ szerte a Chili Világnapját!

chili-day-2015.jpg

forrás: http://www.gaar.com/blog/article/national-chili-day

Sokan, sőt egyre többen kedvelik és szeretik a különböző chiliszószokat, chilis- savanyúságokat és ételeket is kis Hazánkban. Van aki a brutálisan erős chilire esküszik, van aki a kevésbé erőseket kedveli. Szerencsére az elmúlt 3-4 évben elterjedt hazánkban a chili paprika kultúrája, már nem csak a Habanero és a Jalapeno közismert, és egyre kevesebben keverik össze a Cayenne borsot a színes borssal. :) Egyre többen foglalkoznak hivatásszerűen hazánkban a chili paprika termesztésével, és egyre több kiváló termékkel állnak elő a termelők! Erre nincs is kézzelfoghatóbb bizonyíték, mint a két világbajnok szószunk a Chili Hungária Manufaktúra 2015-ös amerikai The Hot Sauce Awards elnevezésű világverseny győztes Spirit of Attila chili szósza, és a Gabko Chili Jalapeno Tequila szósza, amely idén két kategóriában is elhozta a világbajnoki címet a Hot Pepper Awards-ról. Íme a két világbajnokunk:

attila_white.jpg

forrás: http://www.chilihungaria.hu/termekeink/

thptequila.jpg

forrás: https://www.gabkochili.hu/hot-pepper-awards-gabko-chili-jalapeno-tequila-ket-kategoriaban-is-vilagbajnok

Hozzám hasonlóan egyre többen foglalkoznak hobbi szinten is a chili termesztéssel, egyre több kertészetben lehet kapni chili magokat, és palántákat. Szerencsére az éghajlatunk kedvez a chili paprika termesztésnek.

Remélem, hogy éveken belül hazánkban is elterjed a Chili Világnap, és Amerikához hasonlóan az éttermek is átveszik majd a szokásokat miszerint ezen a napon a chilis ételeket féláron, vagy ingyen kínálják a kedves vendégeknek! :D

Sikeres szezont kívánok minden Chili Termelőnek! Éljen a Chili és Éljenek a Chilisek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanchili.blog.hu/api/trackback/id/tr7612284591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása