Chili paprikát minden balkonra!

Urban Chili Kert

Védekezés levéltetvek ellen II. - Főzetek, csodaszerek

2016. július 27. - HespV

Mint tartja a mondás, találékony a magyar! :D Ebben a bejegyzésben összegyűjtök jó pár tippet, trükköt és praktikát a tetvek irtásához. Sok házi recept mellett bemutatok egyszerűbb megoldásokat is. Mivel nem mindegyiket próbáltam ki eddig, ezért nem vállalok 100% garanciát a módszerek sikerességére, mindenki válasszon szimpátia alapján.

Banánhéj kiszárítás után állítólag kiváló az élősködők irtásához a földbe helyezve, 5 cm mélyre a növény gyökerének közelében.

banan.jpg

Dohány főzetről is igen sok helyen lehet olvasni, hallani. Arányokat tekintve nagy átlagot vonva az alábbi összetétellel kell operálni: 10 – 15 dkg dohány, és ehhez egy liter víz. A dohányt és a vizet fel kell forralni, majd lassú tűzön további egy órát kell főzni. Sokan adnak még a főzethez minimális szappant. A főzetet egy napig érdemes állni hagyni, és nagyjából 1:5 arányban kell keverni lehetőség szerint esővízzel vagy csapvízzel.

images.jpg

Mosogatószer, ecet és cukor az egyik legismertebb kombináció. Az adagolás tekintetében a vízből szükséges 0,5 liter, a többi összetevőből pedig 2 evőkanál. Általunk Faháznak nevezett továbbképzőben hallottam nagyra becsült szakkartásunktól a víz, olaj és mosogatószer vegyítését jó sok fokhagymával.  Ezeknél a kombinációknál nem kell főzni, csak összekeverni az összetevőket és érni hagyni.

kamil.jpg

Sok helyen olvasni a két csodaszert, a csalánt és a kamillát. Csalánnál 10-12 nagyobb levelet kell apróra vágni, és egy liter vízben egy hétig ázni hagyni. Senki ne felejtsen kesztyűt használni! :D Kamillánál az arány fél kilogramm kamilla, és három liter víz. Ennek az oldatnak elegendő 4-5 nap, hogy összeérjen. Amint elkészültek, az utóbbi két csodaszert le kell szűrni és 1:10 arányban keverni vízzel. A csalános csodaszer előnye a kamillással szemben, hogy nem csak a tetveket öli meg, de a palántánkat is erősíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanchili.blog.hu/api/trackback/id/tr718918774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása