Chili paprikát minden balkonra!

Urban Chili Kert

Egészség rovat – fogyás Chilivel!

2016. július 27. - HespV

Sokan nem is tudják, hogy milyen csodaszer a chili paprika! Chilivel, és az egészséggel kapcsolatos bejegyzés sorozatom első témája a fogyókúra lesz.

1.jpg

Magam is rendelkezem némi túlsúllyal (csak az NKH meg ne tudja :D) és tapasztalom, hogy mindenkinek más módszer jön be a fogyással kapcsolatban. Véleményem szerint a sikeres módszer megválasztásánál fontos a nem, a kor, életmód, és egészségi állapot figyelmbe vétele. Van azonban egy csodaszer, ami kortól, nemtől, életmódtól függetlenül segít: a Chili! :D

2.jpg

Chili paprikák csípősségét a kapszaicin nevű vegyült adja, ami a paprikák belső falán találhatóak meg, és több féle módon támogatja a fogyásunkat. Megakadályozza a zsírsejtek növekedését, és csökkenti a vérünkben lévő zsír mennyiségét. Serkenti az emésztőnedveink termelődését, gyorsítja az anyagcserét, így szervezetünk gyorsabban megszabadul a lerakódott salakanyagoktól, és enyhe vízhajtó hatása is van. Szakértők szerint akár heti 1-2 kilót is lehet fogyni chili fogyasztásával.

13410892_1134120746647180_1685681345_o.jpg

Nem ajánlatos túlzásba vinni a chili evését, túlzott mennyiség bevitele gyomorégést, heves verejtékezést, rosszullétet, szédülést és akár ájulást is okozhat. Egyre több hazai kézműves termék elérhető Magyarországon, egyre szélesedő termék palettával a chili szószoktól kezdve, a különböző őrleményeken át a csokis chili krémig, mindenki meg tudja találni a saját ízlésének megfelelőt. NE feledkezzünk meg a friss, nyers chili paprikáról sem, amit fel lehet használni főzéshez sütéshez, vagy akár erősségtől függően szendvicsek mellé is fogyaszthatunk. Nyers, friss chilit beszerezni a legjobb a saját kis veteményesünkből! :D A megfelelő típus megtalálásához segítséget nyújt a Chili fajták bejegyzésem, vagy ha úgy gondoljátok, írjatok bátran és segítek a kiválasztásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://urbanchili.blog.hu/api/trackback/id/tr608918384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása